SPECIALISATIES

ICON-cadans-manuele

MANUEEL THERAPIE

Manuele therapie kan worden toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met pijn en het slechter kunnen bewegen van de gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding.

Lees meer

ICON-cadans-diabetes

ADVIES EN BEWEGEN BIJ DIABETES MELLITUS

Waarom is bewegen belangrijk bij Diabetes type 1?

Bewegen zorgt voor betere controle over uw bloedglucose, een lagere bloeddruk, een lager gewicht, betere elasticiteit van de vaten en minder vetten in uw bloed. U werkt aan een gezond lichaam. En u verkleint de kans op complicaties door uw diabetes type 1.

Waarom is bewegen belangrijk bij Diabetes type 2?

Een half uur bewegen per dag zorgt voor een positief effect op uw gezondheid. Dat geldt altijd, maar zeker bij diabetes type 2. Uw gevoeligheid voor insuline neemt toe. Soms heeft u minder medicatie nodig. U voelt u vaak beter door meer te bewegen.

Lees meer

ICON-cadans-COPD
Gespecialiseerd coronatherapeut

COPD/ Longfysiotherapie/ Revalidatie na Corona

COPD is een verzamelnaam voor de chronische longaandoeningen emfyseem (rek uit de longen) en chronische bronchitis. Het openbaart zich meestal pas op latere leeftijd, wanneer al onherstelbare schade aan de longen is veroorzaakt. Soms is de oorzaak erfelijk, maar veel vaker zijn roken of werken in een stoffige omgeving de oorzaak. De aandoening bestaat in verschillende gradaties (van lichte benauwdheid tot zuurstoftoediening). COPD is niet te genezen en het zal in de loop van de jaren verergeren. Longfysiotherapie helpt bij het verminderen van klachten en afremmen van het verslechterende ziektebeeld.

Lees meer

FYSIOTHERAPIE NA CORONA –

https://www.cfnijmegen.nl/zorgpad-post-covid/

https://www.longfysionacorona.nl/ 

https://chronischzorgnet.nl/nl/aandoeningen/corona/revalidatie-na-corona

Fysiotherapie CADANS is gespecialiseerd in revalidatie van mensen die het Corona-virus hebben doorgemaakt, post COVID-19. Deze scholing wordt continue up-to-date gehouden, aangezien er steeds meer nieuwe kennis beschikbaar komt. Een longfysiotherapeut begeleid u in het herstelproces. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen helpen wij u graag vanuit een multidisciplinair team, met een logopedist, diëtist en ergotherapeut.  

ICON-cadans-adem

ADEMSPIERTRAINING

IMT-training/ PEP-training voor mensen met COPD

Threshold IMT is bedoeld om kortademigheid te verminderen en Threshold PEP om het ophoesten van taaislijm te vergemakkelijken. De Threshold IMT en PEP worden op medische of fysiotherapeutische indicatie gebruikt bij o.a. COPD longrevalidatie, astma, Chronisch Hart Falen, Cystic Fybrosis.

Met de IMT worden de inademingspieren getraind, dit zorgt voor een diepere en krachtigere ademhaling en vermindering van kortademigheid. Met de PEP wordt de uitademing getraind, door de tegendruk bij het uitademen gaan de luchtwegen open gaan en worden de spieren die bij het hoesten gebruikt worden sterker. Met de aangeleerder hoest- en hufftechnieken kan het slijm uit de luchtwegen makkelijker verwijderd worden.

Lees meer

ICON-cadans-fysio

FYSIOTHERAPIE

Aandoeningen van het bewegingsapparaat

Klachten die een fysiotherapeut behandeld zijn alle aandoeningen van het bewegingsapparaat. Het gaat vaak om klachten na overbelasting of sportblessures, maar ook om operaties. Na een operatie komen we de eerste periode ook bij u aan huis om te beginnen met de behandeling.

Lees meer

ICON-cadans-massage

MASSAGE

Behandeling van klachten of gewoon lekker ontspannen

Diverse (pijn)klachten kunnen met massage afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten zoals vermoeide/ pijnlijke spieren in de nek, rug of benen maar ook stress, hoofdpijn, depressie en maag- en darmklachten. Laat uzelf eens professioneel masseren en ervaar wat het doet. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Bij Fysiotherapie CADANS in Nijmegen bent u het hele jaar welkom voor een (ontspannings-) massage.

- Get On Your Feet -

© Fysiotherapie Cadans